Hur fungerar Korta Datum?

En tredjedel av den mat och dryck som produceras slängs varje år helt i onödan och det ville vi ändra på. Stora delar av matsvinnet kommer från butikerna där många varor slängs så fort de närmat sig eller passerat bäst före-datumet trots att de egentligen är fullt ätbara. Vi ville göra det möjligt för butikerna att på ett enkelt sätt marknadsföra dessa varor för att istället kunna sälja dem till de som antingen bryr sig lite extra om miljön, vill spara en krona i plånboken eller båda delar!

Så här fungerar det: 

1.
Butikerna publicerar enkelt sina erbjudanden på vår hemsida och app. Det kan röra sig om produkter med kort datum men också varor med defekta förpackningar eller varor som av andra anledningar har nedsatt pris. 

2.
Kunderna kan enkelt göra en sökning bland butikerna i sin närhet och få en tydlig överblick över de tillfälliga och lokala erbjudandena. Ett sätt att minska matsvinnet i hemmet är att planera sina inköp och varför inte passa på att planera veckans middagar efter vad som är på nedsatt pris? Då blir både plånboken och miljön glad!

3.
Miljön blir glad och kunderna sparar pengar medan butikerna fortfarande kan tjäna pengar på varor som annars riskerar att slängas i onödan.

Genom korta datum får du en bra översikt över lokala erbjudanden samtidigt som du gör miljön en tjänst. Eftersom du dessutom handlar varorna direkt i butiken behövs ingen extra frakt och du kan köpa både frukt och grönt, torrvaror och kyl- och frysvaror. 

Tycker du det ser tomt ut på vår hemsida? Hittills har Korta Datum bara funnits som webbsida men just nu lägger vi all tid på att utveckla vår nya app som ska göra det ännu enklare att hitta lokala erbjudanden och minska matsvinnet. Följ oss gärna på våra sociala medier och här på bloggen för att bli först med att få reda på när den släpps! Dessutom bjuder vi på massor av tips, smaskiga matsvinns-recept och annan svinnbra information. 

Instagram: Kortadatum.se
Facebook: Kortadatum.se
Hemsida: www.kortadatum.se

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *