Något över eller är det något du behöver?

Sommaren 2018 blev för många i landet den bästa någonsin. Men för andra där ute var det den värsta någonsin. Värmen gjorde att skördar slog fel och det blev snabbt brist på foder för många djurägare. Flera fina lokala initiativ från människor och företag såg dagens ljus.

  • Markägare ställde upp och erbjöd bete till djurägare som drabbats av foderbrist.
  • Flertalet matbutiker och caféer skänkte mat som inte blivit såld istället för att bara slänga den i soporna.
  • Privatpersoner skänkte frukt från sina trädgårdar istället för att låta den bli fallfrukt.

Dessvärre tvingades många djurägare ändå nödslakta delar av sitt bestånd. Det kan ta lång tid att hämta igen och bygga upp beståndet igen.

Men det finns exempel på samarbeten som fortsatte även efter torkan 2018 vilket tecken på att inget ont som inte har något gott med sig. I svårigheter finns nya möjligheter helt enkelt.

Vi kunde inte sitta still!

Även om vi har fullt upp med matsvinnsappen Kortadatum.se så kände vi att vi var tvungna sticka emellan med ett nytt projekt. Så får vi lov att presentera vår senaste sajt Rädda.se.

Har du något över eller är det något du behöver?

Då vi jobbar med webb och appar såg vi en möjlighet att hjälpa till och dra vårt strå till stacken. Vi har byggt en digital plattform för att samla människors härliga hjälp-initiativ som står redo när torkan kommer tillbaka. Plattformen används kostnadsfritt av alla som söker hjälp eller behöver hjälp att rädda något. Är du exempelvis trött på att få gräsmattan full av fallfrukt som inte tas tillvara? eller driver du matbutik eller café och mår dåligt allt matsvinn? Prova då att rädda det via Rädda.se.

Räddande hälsningar från oss bakom Kortadatum.se

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *